in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Fortnite se vraća na iPhone

Konačno

Na cijeli slučaj Epic Gamesa i Applea se gotovo može staviti natpis „Televisa Presenta“ jer su se doslovna podbadanja putem promotivnih videa i objava pretvorila u sudsku raspravu. Ukratko, Epic Games želi da korisnici na telefonima ne moraju kupovati preko Appleovog sistema za plaćanje (gdje Apple uzima pozamašan postotak), a isto tako vrijedi i za Google.

Tu bitku su vjerovali ili ne dobili u Južnoj Koreji pa se tako konačno Fortnite vraća na iPhone.

S obzirom na to da je novi zakon u Južnoj Koreji već omogućio razvojnim timovima da na bilo kojoj platformi implementiraju svoj sistem plaćanja (i tako zaobiđu Appleove i Googleove poreze), Epic Games je već zatražio od Applea da na tom tržištu vrate Fortnite na Appleov Store.

Epic je očekivano skočio odmah nakon uvođenja zakona da vrate zaradu s iOS uređaja koja im je prije nosila značajan postotak u sveukupnim profitima. Trenutno, Apple u Južnoj Koreji zaista nema izbora te se njihov potez uz komentare jedva čeka jer su efektivno izgubili monopol pa barem na jednom tržištu, piše Verge.

Inače, iako Epic ovo čini samo iz vlastitih interesa (žele si povećati zaradu), ovakav potez je od velike važnosti ne samo za njih, nego za sve razvojne timove, a tako isto i za gamere. Sloboda plaćanja preko bilo kojeg sistema i to na bilo kojoj platformi je ključna da se zaustavi monopol Applea i Googlea na dvjema najpopularnijim platformama na svijetu, iOS-u i Androidu.