in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Battlefield Mobile beta ove jeseni stiže na Android uređaje!

Beta verzija

Od aprila se priča da EA radi na samostalnoj mobilnoj verziji svojih popularnih Battlefield igara koju planira da izda u toku 2022. Sada je izdavač podijelio i nove detalje o nadolazećem naslovu.

Za početak, EA planira da ove jeseni započne beta testiranje Battlefield Mobile-a sa “nizom manjih testova za igru” koji uključuju igrače koji posjeduju Android uređaje.

“Kako budemo išli dalje sa testiranjem, povećat ćemo veličinu tih testova i dodati nove regione”, saopštila je kompanija.

Početni beta test će sadržati samo jednu mapu koja se zove Grand Bazaar i režim igre Conquest, koji će biti jedna od glavnih karakteristika igre. EA je obećala da će podijeliti više detalja o drugim mapama i režimima kako se datum izlaska Battlefield Mobile-a bude približavao.

U međuvremenu, kompanija je potvrdila da će igra biti besplatna, iako će prilagođeni izgled opreme i karaktera moći da se kupi. Battlefield Mobile neće podržati cross-play između bilo koje verzije konzole ili desktop varijante Battlefield franšize jer će ta igra biti “napravljena posebno za mobilne uređaje”.