in

The Last of Us: Part II gameplay premijera potvrđena za E3 2018, donosimo vam hrpu novih informacija

Tokom Sonyjevog live panela za vrijeme PlayStation Experience vikenda održanog u Anaheimu, Naughty Dog je otkrio dosta novih informacija o nadolazećoj PS4 ekskluzivi The Last of Us: Part II.

Glavne zvijezde The Last of Us: Part II panela bili su redatelj igre Neil Druckmann, scenaristica Halley Gross te Ashley Johnson i Troy Baker, glumci koji daju glasove glavnim protagonistima igre, Ellie i Joelu.

Druckman je tokom panela pokrenuo diskusiju izjavom da u igri niko nije siguran, pa ni Joel ni Ellie, što je odmah potaknulo niz pitanja među kojima su se našle dosadašnje glasine koje govore da je Joel u nastavku igre zapravo mrtav te da ćemo ga viđati kroz Elliene flashbackove ili izlete u samu njenu podsvjest.Također, glasine koje govore da bi Ellie u igri mogla biti trudna također bi se mogle pokazati tačnima, a mali nagovještaj toga stigao nam je u Druckmannovoj anegdoti vezanoj za scenaristicu Halley Gross koja je nakon prvog dana posla, otišla kući i suprugu otkrila detalje vezane lik koji je navodno ostao trudan.

Naravno, ova anegdota može se tumačiti dvosmisleno, prvenstveno zbog onoga što smo vidjeli u posljednjem traileru, gdje nas je dočekao susret sa zagonetnom Annom koji glumi Laura Bailey. Naime, najnoviji trailer za igru zapravo bi mogao biti flashback iz prošlosti, a zagonetna Anna bi zapravo mogla biti Elliena majka koja bi u događajima mogla biti trudna i nositi Ellie, no ovaj dio će do daljnjeg ostati u domeni pretpostavki.

Najnoviji trailer koji smo vidjeli tokom Paris Games Weeka upoznao nas je i s druga dva lika koja nas očekuju u igri – Levom i Yarom, koje su utjelotvorili glumci Ian Alexander i Victoria Grace, kojima je ujedno ovo prvi put da rade motion capture i kaskaderske poslove za jednu igru. Naime, trinaestogodišnji Lev i šesnaestogodišnja Yara u igri su brat i sestra, a scena koju smo vidjeli u traileru odvija se nakon što su pobjegli iz religioznog kulta s čijim su se pripadnicima u traileru i sukobili, a potom i udružili snage s gore spomenutom Annom. Radi li se zaista o jednom od flashbackova ili će prikazani trio biti sastavni dio aktualne Elliene i Joelove avanture koja će se dobrim dijelom (potvrđeno od strane Druckmanna) odvijati u Seattleu (fanovi su još jednom bili u pravu), ostaje nam da vidimo.

Vezano za samu priču igre, Druckmann je otkrio kako njegov tim radi na potpuno novom inovativnom narativnom aspektu, o kojem neće moći govoriti sve do izlaska igre, ali je otkrio kako smatra da će postojati dobar dio fanova originalne igre kojima se priča nastavka neće svidjeti, ali da je to rizik na koji su on i cijeli Naughty Dog spremni. On je tom prilikom dodao da će The Last of Us: Part II baš kao i sve dosadašnje ali i buduće igre prvenstveno biti single player naslova sa snažnim linearnim narativnim aspektom.

Kada je u pitanju trenutni razvojni stadij igre, Druckman je otkrio kako je ista trenutno negdje na polovici razvojnog puta te da je dobar dio levela već završen i da je igra negdje trenutno na 50-60% dovršenosti, ali da je pred Naughty Dogovom još dosta rada budući da će igra biti zaista ogromna te da ćemo prvu gameplay demonstraciju iste vidjeti na idućem E3 sajmu.

Znači li to da The Last of Us: Part II definitivno nećemo vidjeti prije 2019. godine? Vrlo vjerovatno – realno je za očekivati da igru vidimo tokom prve polovice 2019. godine, no nećemo otpisati ni mogućnost da nas Naughty Dog i Sony iznenade pa da istu vidimo i krajem 2018. godine. U svakom slučaju, vjerujemo Sonyju i Naughty Dogu te ćemo strpljivo čekati nove informacije i sam izlazak igre, jer znamo da nas definitivno neće razočarati. Do novih informacija, ostavljamo vas uz sjajnu muzičku numeru u izvedbi glavnog dvojca igre, Ashley Johnson i Troya Bakera.