in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ženski fudbal stiže u Football Manager igre

Serijal igara Football Manager

Razvojni tim Sports Interactive otkrio je da radi na uvođenju ženskog fudbala u svoj serijal Football Manager.

Serijal igara Football Manager u budućnosti će dobiti ženski fudbal, potvrdio je Miles Jacobson iz studija Sports Interactive. Ekipa još nije sigurna u kojoj će se to Football Manager igri dogoditi, kažu samo kako je u pitanju višegodišnji projekt koji je trenutno u pripremi. Jasno je samo da to neće biti u Football Manageru 2022.

I jasno je naglašeno da ženski fudbal u Football Manageru neće biti zasebna igra, tj. odvojeni proizvod, nego će biti mod unutar postojećeg Football Managera.

Iz Sports Interactivea kažu kako su svjesni da im uvođenje ženskog fudbala neće biti financijski isplativ potez, ali smatraju da je to pravi potez koji trebaju povući.

“Nema skrivanja činjenice da trenutno postoji stakleni plafon za ženski fudbal i mi želimo napraviti sve što je u našoj moći da ga razbijemo. Mi vjerujemo u jednakost i želimo biti dio rješenja. Želimo biti dio procesa koji ženski fudbal dovodi do ravnopravnog statusa s muškim fudbalom”, stoji u saopćenju Sports Interactivea.

Tvorci Football Managera otkrivaju da uvođenje ženskog fudbala u Football Manager zahtjeva ogromnu količinu posla. Fudbalerke neće ocjenjivati po istom rasponu ocjena kao fudbalere, za 3D prikaz utakmice morat će snimiti animacije fudbalerki i napraviti drugačije modele, implementirati drugačiju strukturu transfera i pravila za ženske lige.

Također im ostaju specifičnosti detalja oko realističnog prikaza ženskog fudbala, što obuhvaća simuliranje utjecaja menstrualnog ciklusa na performanse fudbalerki, simulaciju trudnoće i sl.

Sav taj posao tražit će velika ulaganja pa će Sports Interactive tražiti sponzore koji će im pokriti dio troškova. U tom kontekstu sklopili su partnerstvo s ženskim timom Leicestera, prenosi Hcl.hr.