in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Battlefield 1 će biti besplatan?

Navodno će biti besplatan od naredne sedmice

Velike su šanse da će igrači na PC-u sljedeće sedmice moći nabaviti besplatan primjerak stare pucačine Battlefield 1.

Ako ste ovih dana planirali kupiti Battlefield 1 – nemojte. Tako barem kaže Tom Henderson, poznati zviždač neslužbenih informacija iz industrije videoigara. Henderson tvrdi da će Battlefield 1 biti besplatan sljedeće sedmice. I to ne besplatan za isprobavanje na ograničeni period, nego će igrači moći dodati igru u svoju kolekciju i ona će im trajno ostati u vlasništvu.

Henderson nije siguran za koju će inačicu igre to vrijediti, ali najizglednije je da će se to odnositi na PC verziju Battlefielda 1.

Nije ovo službena informacija i Henderson bi lako mogao biti u krivu, kao što je bio u krivu kad je tvrdio da će se novi Battlefield zvati samo Battlefield, a na kraju se zove Battlefield 2042. Međutim, ne bi nas iznenadilo da je informacija o besplatnom Battlefieldu 1 istinita, i to iz nekoliko razloga:

  • iduće sedmice održava se EA Play Live i šanse su da Electronic Arts dijeljenjem besplatnog primjerka igre planira skrenuti pozornost publike na svoju prezentaciju
    igre iz serijala Battlefield dijelile su se besplatno i prije, npr. Battlefield 3
    Battlefield 1 već je pet godina stara igra, prodaje se po tri puta nižoj cijeni nego po izlasku
  • EA ne bi izgubio previše ako ju podijeli PC igračima, a ujedno bi im to bila i promocija za nadolazeći Battlefield 2042