in

Glavni Anthemov animator predstavio spektakularni kratki Dante’s Inferno animirani film, radi li se možda o teaseru za novu igru?

Visceralov Dante’s Inferno je svakako jedan od nikad prežaljenih serijala koje je dana poprilično nepopularni EA odlučio baciti u pozadinu. EA je nedavno i ugasio Visceral i na taj način dodatno umanjio šanse za nastavak igre (kao novu Dead Space igru), no nadu nam daje činjenica da bi smo uskrsnuće nekog od Visceralovih serijala mogli vidjeti u režiji nekog drugog EA-ovog internog razvojnog tima, a da ekipa iz tih timova ipak nije zaboravila na te serijale, najbolji je dokaz novi kratki animirani film BioWareovog glavnog animatora Tala Pelega inspiriran upravo igrom Dante’s Inferno.

Naime, Peleg, koji inače kao glavni animator trenutno radi na BioWareovom megaprojektu Anthem, a koji je prije toga radio na Naughty Dogovim hitovima Uncharted 4: A Thief’s End i The Last of Us, posljednjih pet godina radio je na kratkom petominutnom CGI filmu Dante’s Redemption, čiji vam trailer donosimo ispod.

Punu verziju Dante’s Redemption kratkog filma očekujemo uskoro, a predstavlja li zapravo ovaj film nagovještaj da bi EA u budućnosti ipak mogao uskrsnuti ovu franšizu – u svakom slučaju, ne bismo imali ništa protiv proći s Danteom njegov put do iskupljenja..