in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Baldur’s Gate 3 dobio veliko ažuriranje, bliži se izlasku

Izlazak se očekuje 2022. godine

Baldur’s Gate 3 dobit će svoje peto ažuriranje od lansiranja u early access. Nije još blizu dovršetka, ali sad već djeluje kao sadržajniji proizvod.

Fantastični RPG Baldur’s Gate 3 u fazi je aktivnog razvoja već skoro godinu dana i od tada je igra imala četiri značajna ažuriranja. Peto stiže 13. jula i razvojni tim Larian otkrio nam je što od njega možemo očekivati.

Nakon ovog ažuriranja igru morate započeti s novim likom, od početka. Razlog je taj što novo ažuriranje donosi velike promjene u gameplayu. Na primjer, kako objašnjava Hcl.hr, za kotrljanje kockice možete aktivirati čarolije koje vam mogu pomoći da dobijete što viši broj, a možete pitati i svoje suborce da vam pomognu svojim čarolijama.

U borbi dobivate mogućnost korištenja napada koji neće ubiti protivnika, što dobro dođe kad neke likove želite opljačkati bez da ih pošaljete u vječna lovišta. Svom liku moći ćete odrediti pozadinsku ulogu, što će mu donositi dodatni XP ako igrate sukladno tome. Npr. ako mu postavite ulogu lopova, dobivat ćete dodatne bodove iskustva kad zadatke rješavate krađom.

Značajna promjena vezana je uz kampiranje. Kamp je do sada uvijek bio nevezan za mjesto na kojemu je odmaranje inicirano pa bi vaša ekipa završila u šumi iako je kampiranje pokrenuto u spilji, i sl. Sada to više neće biti slučaj nego će kamp biti vezan uz lokaciju na kojoj je ekipa stala. Ima tu još promjena i noviteta koji proširuju i produbljuju Baldur’s Gate 3, pa ako ste voljni moći ćete sve to provjeriti sljedeće sedmice.

Iduće ažuriranje, šesto po redu, bit će fokusirano na dodavanje novih questova i novih područja u igri.