in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

NetherRealm završio s podrškom za Mortal Kombat 11

Nakon dvije godine

Nakon više od dvije godine, razvojni studio NetherRealm je objavio na Twitteru kako je došlo vrijeme da se oproste od Mortal Kombata 11 i okrenu prema nekim budućim projektima.

Prije nešto više od dvije godine, razvojni studio NetherRealm i izdavač Warner Bros dostavili su nam svoj posljednji naslov iz serijala Mortal Kombat 11. Do decembra prošle godine igra se prodala u više od osam miliona primjeraka, dobila Aftermath ekspanziju, šaroliku paletu likova kroz razne DLC-ove, Ultimate verziju koja uključuje sve prethodno nabrojano uz poboljšanje za nove generacije konzola, podsjeća Hcl.hr.

Sada je pak ekipa iz NetherRealma odlučila kako je došlo vrijeme da prestanu dostavljati novi sadržaj za igru i okrenu se nekim budućim projektima. Ne može se zamjeriti ekipi, s obzirom da su praktično roster likova podigli za više od 50% u odnosu na originalnu verziju.

Da ne bi bilo zabune, igra će i dalje raditi najnormalnije, samo što neće više dobivati podršku u smislu novih sadržaja, DLC-ova i sličnog. Kakvi su to projekti kojima se ova američka ekipa okreće za sada nije poznato, ali se nadamo da će biti nešto jednako dobro.