in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ghost of Tsushima dobiva ekspanziju s novim otokom, stiže verzija za PS5

Potvrđeno je

Glasine su bile istinite – Ghost of Tsushima dobiva proširenje s novom pričom na otoku Iki, kao i novo izdanje Director’s Cut za PlayStation 4 i 5.

Svi vi koji ste se zaljubili u samurajsku igru Ghost of Tsushima imate povoda za slavlje – Jin Sakai nije završio sa svojim avanturama. Glasine su potvrđene, navodi Hcl.hr, što znači da će Ghost of Tsushima dobiti svoju punokrvnu verziju za PlayStation 5, a stiže i ekspanzija s novom pričom i lokacijom – i za PS4 i za PS5 konzole. Ghost of Tsushima: Director’s Cut postat će dostupan 20. avgusta 2021.

Najzanimljiviji komad vijesti je upravo ta nova kampanja koja će nas odvesti na susjedni otok Tsushime – Iki. Jin će ondje otputovati kako bi istražio glasine o prisutnosti Mongola, a tamo će se uplesti u niz događaja koji će ga natjerati da ponovno proživi neke traumatične trenutke iz svoje prošlosti.

Na Ikiju ćemo susresti nove likove, suborce i neprijatelje. Otok će ponuditi drugačije okoliše i vidjet ćemo nekoliko novih vrsta životinja, igrati dodatne mini-igre, naučiti nove tehnike borbe i slično.

Ekspanzija s otokom Iki neće se distribuirati zasebno već će biti dio paketa Ghost of Tsushima: Director’s Cut. Međutim, ako već imate Ghost of Tsushimu za PlayStation 4, bilo digitalno ili na optičkom disku, moći ćete nadograditi igru na Director’s Cut verziju za 19,99 eura, što praktički dođe na isto kao da se ekspanzija prodaje zasebno.

Ghost of Tsushima: Director’s Cut bit će dostupan i u verziji za PlayStation 5 konzolu. Vlasnici

Sonyjeve nove konzole dobit će nekoliko specifičnih pogodnosti. Naravno, tu je podrška za haptičku vibraciju i adaptivne okidače DualSense kontrolera, drastično ubrzana učitavanja, dinamična 4K rezolucija pri 60 sličica po sekundi te dodatno poboljašni 3D zvuk.

Međutim, jedna novost posebno veseli – ako igrate sa japanskim govorom, tj. ako vam likovi govore japanski, usta/usne će im biti sihronizirane s japanskim govorom. U originalu su likovi govorili japanski, ali su im usta bila animirana prema engleskom izgovoru. Ovo će inače biti ekskluzivno za PlayStation 5 verziju igre.

Dobra je vijest što će se sve snimljene pozicije iz originalne igre moći prebaciti na Director’s Cut. Ipak, manje je dobra vijest što neće biti besplatne nadogradnje Ghost of Tsushima: Director’s Cuta s PlayStationa 4 na PlayStation 5 verziju – za to ćete trebati platiti 9,99 eura.

Osim ovih noviteta, Ghost of Tsushima će na PS4 i PS5 dobiti još nekoliko značajnih noviteta koji neće biti vezani uz Director’s Cut, tj. bit će dostupni svim vlasnicima originalne igre. Za početak, tu je opcija zaključavanja kamere na protivnika prilikom borbe – nešto što su igri mnogi prigovarali, uključujući i mene.

Nadalje, u pripremi je potpuno novi mod o kojemu za sada nema nikakvih detalja, a potvrđeno je i da će kooperativni mod GOT: Legends dobiti nova ažuriranja koja će biti potpuno besplatna svim vlasnicima svih verzija igre.