in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Dijete potrošilo 1300 funti na igricu, otac morao prodati auto da pokrije dug

Neugodno iznenađen

Jedan je čovjek iz Walesa ostao neugodno iznenađen nakon što je njegov sin potrošio skoro 1300 funti na mikrotransakcije u mobilnoj igri.

Kombinacija djeteta koje nije svjesno da troši stvarni novac u igrama i roditelja koji nije svjestan da se u igrama može trošiti stvarni novac često zna biti kobna. Još se jedan primjer toga ovih pojavio u medijima ovih dana, na slučaju porodice Mutaza iz sjevernog Walesa.

Sedmogodišnji dječak Ashaz igrao je mobilnu igru Dragons: Rise of Berk te je ukupno 29 puta izvršio kupnju različitih bonusa koji su u vrijednosti varirali od dvije funte pa čak do 100 funti. Njegov otac Muhammad kaže kako mu je sin igrao igru svega sat vremena i da on nije imao pojma kako trošenje stvarnog novca u igri nije ograničeno. To jest, ograničeno je – ali samo iznad iznosa od 109 funti.

Troškovi od mikrotransakcija na kraju su se popeli do iznosa od 1289,70 funti. Otac je prvo mislio da mu je neko ukrao karticu, ali za svaku je transakciju dobio račun pa nije mogao osporiti ono što se dogodilo. Da bi otplatio spomenuti dug, Muhammad je morao prodati svoje porodično vozilo Toyotu Aygo, prenosi Hcl.hr.

Od Applea je dobio odštetu od svega 207 funti, a tvorcima igre poručio je: “Čestitam, oderali ste me, uspjeli ste zaraditi na mom djetetu.”