in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Gran Turismo 3: A-Spec – nastavak dominacije

Pogledajte trailer

Jučer je obilježena 20. godišnjica od izlaska Gran Turisma 3 na europskom tržištu.

Bio je to prvi Gran Turismo za tada novu konzolu PlayStation 2 i definitivno jedna od onih igara zbog kojih se ta konzola kupovala. Skok je u prezentacijskom pogledu bio ogroman i sjećam se kako se u to doba u poluvremenima utakmica Lige prvaka vrtjela reklama u kojoj bi vozač zastao usred utrkivanja i slušao ptice kako pjevaju.

Treći Gran Turismo inicijalno je bio razvijan kao Gran Turismo 2000, no kad su developeri shvatili da igru neće moći dovršiti te okrugle godine, preimenovali su je u Gran Turismo 3: A-Spec. Bio je to prvi Gran Turismo koji je imao svoj prateći volan sa sjedalom – Logitechov GT Force.

Niko se nije bunio te je Gran Turismo 3 s 14,89 miliona prodanih primjeraka postao najprodavaniji dio svog serijala.

Neki će reći da je njegov nastavak iz 2004. bio još bolji, ali do tada smo se već navikli na njegovu grafiku. Kad se Gran Turismo 3 pojavio, navodi Hcl.hr, bio je to značajan skok naspram prezentacije s prvog PlayStationa i upravo je iz tog razloga ovaj dio mnogima ostao u najljepšem sjećanju.

Nažalost, igra je ostala ekskluzivna za PlayStation 2 te nije bilo naknadnih portova na druge platforme niti emuliranja iste preko PlayStationa 4, kao što je bio slučaj s nekim drugim hitovima iz ere PS2 konzole.