in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Halo Infinite: Predstavili besplatnu multiplayer komponentu i “novu Cortanu”

Dobra vijest

343 Industries obznanio je radosnu vijest za sve ljubitelje multiplayera u Halo serijalu. Igranje u mrežnom multiplayeru bit će besplatno.

Halo Infinite glavna je uzdanica Xboxa za 2021. godinu, ali interesantno je da na jučerašnjoj prezentaciji nismo dobili datum izlaska. Još uvijek se navodi samo jesen 2021. Dobili smo sljedeću najbolju stvar – nove informacije o multiplayer komponenti o kojoj se do sada nije (puno) govorilo. Potvrđene su tri ključne stvari:

  • Multiplayer komponenta Halo Infinitea bit će zasebna igra free-to-play formata, besplatna za igranje
  • Multiplayer će biti dostupan paralelno sa izlaskom Halo Infinite kampanje na Xbox konzolama i PC-u
  • Igra će na Xbox Series X i S podržavati izvedbu do 120 fps-a

Prikazana je i dvominutna montaža gameplaya koja izgleda prilično oštro i eksplozivno. Značajnu promjenu u dinamici mogla bi uvesti kuka kojom se igrači mogu privlačiti po okolišu, ali istu koristiti i za privlačenje predmeta. Konkretniji prikaz multiplayera očekuje nas kasnije tokom današnjeg dana – u 17:00 sati.

Osim multiplayera, dobili smo i kraći prikaz kampanje. Potvrđeno je da će se priča u Infiniteu nastaviti nakon događaja iz Halo 5, ali će poslužiti kao i početno poglavlje za novu generaciju Halo fanova.

Pokretač radnje bit će misteriozna sudbina Master Chiefove pomoćnice Cortane koju je zamijenio UNSC AI. Međutim, Master Chief ima drugog pomagača kojega zovemo Pilot te kreće u sukob s vojskom Banisheda.