in

Izašao je novi trailer za Death Stranding

Hideo Kojima prikazao je treći, do sada najduži trailer za svoj projekt Death Stranding. Neke stvari su nam nakon njega jasnije, ali takvih je zapravo vrlo malo.

Kako je bilo i za pretpostaviti, na Game Awardsu sinoć je prikazan novi materijal Death Strandinga, sljedeće igre tvorca Metal Gear serijala Hideo Kojime. Premda smo dobili trailer u trajanju od čak osam minuta, malo je toga zapravo razjašnjeno o ovoj misterioznoj igri. Još uvijek ne znamo kako će se ista igrati, gdje se odvija i koji se vrag uopće događa, osim što se sve vrti oko nekakve velike eksplozije.

Jutrošnji show koji smo pratili bio je iznimno interesantan, ali nama gamerima najisčekivaniji momenat se upravo desio kada je predstavljen novi trailer za Death Stranding. Norman Reedus je nakon trailera rekao: “Privilegija mi je raditi sa ovakvim genijem. Mislim da ću ponovo morati pogledati trailer jer mi uopšte još uvijek nije jasno o čemu se radi u ovoj igri,” sa osmjehom je poručio Norman Reedus.

Također se oglasio Hideo Kojima na svom Twitter profilu odmah nakon predstavljenog trailera, sa pitanjem fanovima: “Sviđa li vam se novi trailer? Ako ste gledali prethodna dva onda možda uspijete pronađi neke dokaze i povezice koji bi vam otkrili jasniju sliku o čemu se zapravo ovdje radi.”

Oni koji prate njegov rad. Svi znamo koliko samo simbolike i tajnosti unosi Hideo u svoj rad i igre koje pravi.

Tako da još uvijek ne znamo o kakvoj se igri radi i nakon trećeg odgledanog trailera. Znamo samo da igra nosi naslov Death Stranding, a da li je u pitanju novi Sillent Hills, P.T. ili je možda novi Metal Gear Solid 6. Niko više ne zna.

Među novim informacijama saznali smo da se glavni lik, kojega glumi Norman Reedus, zove Sam te da je dio tima koji doživi nesreću. Također smo doznali da su neprijatelji u Death Strandingu jednim dijelom nevidljivi, a naše likove mogu primijetiti na temelju daha, odnosno disanja.

I da, također smo saznali da Norman Reedus ima čudnu bebu u grlu te da povraća crnu tekućinu. Ako ste do sada mislili da je Death Stranding čudan, sada je to službeno potvrđeno. Internetski detektivi vjerovatno će izvući još detalja iz ovog trailera.

Datuma izlaska, u međuvremenu, još uvijek nema.