in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ubisoft testira cross-play u Rainbow Six Siegeu

Cross progression

Čini se kako bi Ubisoftov naslov uskoro mogao dobiti opciju igranja koja bi spojila PC igrače s onima na ostalim platformama za igranje i obrnuto.

Rainbow Six Siege ovih je dana pun novih stvari koje stižu ili bi mogle stići u live verziju igre. Na nedavno završenom Six Invitationalu 2021, prikazana je druga sezona šeste godine ovog Ubisoftovog naslova. Čini se kako su u moru noviteta izostavili onaj najvažniji, navodi Hcl.hr, a kojeg će uskoro predstaviti u punoj snazi – opcija cross-play igranja.

Ubisoft je preko službenog Twitter profila Rainbow Six Siegea objavio kako je cross-play trenutno u fazi testiranja. Više informacija o tome trebali bismo dobiti na Ubisoft Forward događaju, koji je na rasporedu 12. juna ove godine. Trenutno se testira samo između PC i cloud gaming platformi, kao što je Google Stadia. Međutim, neki igrači su na test serverima otkrili da u opcijama igre postoje i naznake za cross-play s konzolama.

Osim gore navedene stvari, očekuje se nešto više informacija i o podršci za cross progressionu u Rainbow Six Siegeu. Riječ je ovdje o prenašaju ostvarenog napretka s PC-a na konzole i obrnuto.

Nije tajna da se mnogo konzolaških igrača tokom godine prebaci na PC, što zbog boljeg osjećaja igranja što zbog većeg takmičarskog duha. Kako bi osigurali nesmetano igranje i zdravu okolinu u zajednici, ekipa iz Ubisofta morat će poraditi na problemu varalica. Njih je sve više i više u igri, a omogućavanjem cross-playa taj broj definitivno bi se povećao na jednoj i/ili drugoj platformi.

Osim toga, postavlja se pitanje i za jedan od najvećih problema cross-play opcije – kako igračima na kontrolerima omogućiti jednako uživanje u mečevima protiv onih na miševima i tipkovnicama. Vjerujemo kako će nam djelić toga biti poznato 12. juna na Ubisoft Forwardu.