in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Terraria – “mala” igra s više od 35 miliona igrača

Dobra alternativa Minecraftu

Rastom popularnosti digitalne distribucije videoigara otvorio se prostor za uspjeh brojnih nezavisnih studija i njihovih proizvoda. Međutim, taj se uspjeh prije desetak godina uglavnom određivao time da se indie igra proda u nekoliko stotina hiljada primjeraka. A onda se prije tačno deset godina pojavila Terraria, 2D igra s pixel art grafičkim stilom koja se do sada prodala u više od 35 miliona primjeraka, podsjeća Hcl.hr.

Terraria je ponudila interesantnu alternativu Minecraftu uz gameplay koji se vrti oko istraživanja, kopanja, izgradnje, craftinga te borbe. Svijet u igri bio je proceduralno generiran i jedinstven za svakog igrača, a u njemu obitavaju različiti neprijatelji poput zombija, demona i sl.

Terraria je ponudila dobru alternativu Minecraftu na gotovo svim platformama.

Razlog zašto je Terraria postala tako popularna leži u nekoliko činjenica. Kao prvo, brzo se pojavila na svim mogućim platformama, uključujući čak i Wii U te Windows Phone. Drugo, igra je nakon izlaska dobila brojna ažuriranja i nadopune koje su ju učinile daleko sadržajnijom igrom nego po izlasku. I treće, sama igra je vrlo dobro prihvaćena od strane kritike, publike i modding zajednice na PC-u.

Iako je Terraria 2 u razvoju već neko vrijeme, dodatni sadržaji za prvi dio dolazili su sve do sada.

Upravo je 2020. igra dobila svoje finalno ažuriranje zvano Journey’s End koje uključuje grafička unaprjeđenja, preko 1000 novih predmeta te nove načine igranja.