in

Najavljena još jedna teniska igra Australian Open Tennis

Punih šest godina već nismo imali simulaciju tenisa, a u skorijoj budućnosti stižu nam čak dvije takve igre.
Zadnje donekle poštene videoigre na temu “bijelog sporta” bile su Top Spin 4 i Virtua Tennis 4 otprije šest godina. Taman kad smo pomislili kako će simulacije tenisa biti potpuno ignorirane na aktualnoj generaciji konzola, a samim time i na PC-u, ove godine dobili smo najavu ne jedne, nego čak dvije igre na temu tenisa.

Prva je najavljena kao Tennis World Tour, u režiji tvorca Top Spin igara, dok je druga licencirana igra Autralian Open turnira. Punim nazivom Australian Open Tennis ili kraće AO Tennis, igra je u režiji razvojnog tima Big Ant, koji je do sada radio na simulacijama kriketa, rugbyja i lacrossa. Predstavljena je kao “najnaprednija videoigra tenisa ikad proizvedena”, što su velike riječi, ali Big Ant ima nekoliko zanimljivih argumenata za to.

Ponajviše se uzdaju u sistem umjetne inteligencije koji bi poznate tenisače i tenisačice trebao vjerno imitirati po ponašanju na terenu, a to ponašanje modelirano je prema statistikama praćenja loptice iz stvarnih mečeva na Australian Openu. Što se vizualne autentičnosti tiče, svi licencirani tenisači i tenisačice, poput Rafaela Nadala ili Angelique Kerber, skenirani su 3D tehnologijom te su njihove kretnje animirane motion capture tehnologijom.

Centralni mod igre bit će sam Australian Open turnir na licenciranim stadionima s tri vrste terena, gdje ćemo moći igrati solo mečeve, mečeve u paru ili miješanom paru. Osim samog turnira naći će se tu i mod karijere za koji ćemo moći kreirati i vlastitog sportistu. Igra će dakako imati i online mod, ali nije rečeno s kakvim mogućnostima.

Australian Open Tennnis najavljen je za PlayStation 4 te Xbox One konzole, a izaći će 16. 01. iduće godine, taman povodom održavanja stvarnog turnira.