in

Najavljena nova X-Files igra, istina nas čeka iduće godine na mobitelima i Facebooku

Fox Mulder i Dana Scully polahko su pred penzijom. Uskoro će u svojoj posljednjoj sezoni “Dosijea X” istražiti nekoliko novih paranormalnih slučajeva, a paralelno s početkom finalne, 11. po redu sezone serije, dočekat će nas i nova video igra.

Naime, FoxNext je najavio The X-Files: Deep State, free to play istraživačku avanturu koja će od 3. januara biti dostupna na iOS i Android mobilnim uređajima, ali i na Facebooku.

U pitanju je avantura u kojoj ćemo se naći u ulozi neimenovanog (no navodno u potpunosti podložnog customizaciji) FBI agenta koji će zajedno Agentom Daleom istraživati još jedan paranormalni slučaj.

U suštini radi se o klasičnoj istraživačkoj avanturi u kojoj ćemo lutati lokacijama u potrazi za skrivenim tragovima, skupljati dokaze, rješavati zagonetke i ispitivati svjedoke i osumnjičene. Radnja igre smještena je na proljeće 2010. godine (period između 9. i 10. sezone TV serije) te je primarno fokusirana na izvanzemaljsku invaziju i razne zavjere, a novi slučajevi u igru bi trebali stizati na mjesečnoj bazi (gdje bi naravno do izražaja mogao doći i određeni mikrotransakcijski sadržaj).

Stigao je i prvi trailer, pa pogledajmo zajedno o kakvoj igri je riječ.

U nastavku pogledajte i Android/iOS Gameplay.