in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ova prodaja ruši prethodni rekord: Savršena kopija Super Mario Bros-a prodana na aukciji za 660 000 dolara

Kupljena kao božićni poklon

Ova prodaja ruši prethodni rekord od prodaje ove igre za 140 000 USD.

Gotovo savršena kopija Super Mario Bros-a za NSZ prodana je na aukciji za 660 000 USD. U natjecanju s 13 ponuđača, prvotnom vlasniku igre pripalo je 550 000 dolara. Kopija je bila jedna od najranijih zapakiranih verzija igara koje ste mogli kupiti u SAD-u (Super Mario Bros. na kraju je imao 11 različitih varijanti kutija, prema WATA Gamesu).

Heritage Auctions, tvrtka koja je nadzirala prodaju, rekla je za Ars Technica da datira s kraja 1986. Navodno je kupljena kao božićni poklon i sjedila je neotvorena u ladici stola preko tri i pol desetljeća, navodi Pcchip.

“Nikad nisam o tome razmišljao”, rekao je prodavač koji je tražio da ostane anoniman aukcijskoj kući.

660.000 USD za koliko je prodana ova kopija Super Mario Bros.-a je nevjerovatna cifra kad uzmete u obzir da je to obična igra za Nintendo PlayStation. Ovoliku vrijdnost mu daje činjenica da je to jedinstveni prototip koji predstavlja jedinstveni dio povijesti igara. U novije vrijeme netko je platio 156.000 američkih dolara za kupnju netaknute kopije Super Mario Brosa. 3.

“Čim je ovaj primjerak Super Mario Brosa stigao u Heritage, znali smo da će ga tržište pronaći jednako brzo i senzacionalno kao i mi”, rekla je direktorica video igara Heritage Auctions Valarie McLeckie u izjavi. “Unatoč tome, stupanj u kojem je ova igra prihvaćena izvan tržišta nije bio ništa iznimno, a taj aspekt ove prodaje zasigurno je premašio naša očekivanja. Iako, pretpostavljam, ne možemo biti previše šokirani; ko ne voli Super Maria zar ne?”