in

Beta test otkrio da EA Sports UFC 3 ima gore mikrotransakcije nego Battlefront 2

Prije nekoliko dana potiho je krenulo testiranje nove EA Sports UFC igre koja je sistem loot kutija i mikrotransakcija navodno odvela na novu razinu netrpeljivosti.

S obzirom da Electronic Arts od Ultimate Team modova u svojim igrama zaradi gotovo milijardu dolara zarade, nije nikakvo čudo što će isti mod učiniti okosnicom nove UFC igre. No, možda je iznenađujuće to što EA Sports nije odgodio svoj UFC 3 nakon što je debakl Star Wars Battlefronta 2 koštao tvrtku tri milijarde dolara.

Naime, EA Sports UFC 3 prije tri dana je krenuo u beta testiranje, a ako je suditi po dojmovima jednog od testera, UFC 3 ima gori sistem upadljivih mikrotransakcija nego kritizirani Star Wars Battlefront 2. Kako tvrdi sporni Brad Norton, napredak u UFC 3 kompletno se bazira na dobivanju nasumičnih nagrada kroz kutije s lootom. Te nagrade nisu kozmetičke nego utječu na jačinu samog borca – kroz izdržljivost, snagu udarca i sl.

Naravno, kao i u slučaju Battlefronta 2, EA je morao napraviti neki kompromis da igra ne postane puni P2W naslov. U Battlefrontu 2 to je izvedeno kroz ravnopravno nagrađivanje bez obzira na učinak tokom meča, a kako sada stvari stoje, u UFC-u 3 P2W mehaniku kompenzira brza regeneracija healtha. Nokautiranje jednim udarcem navodno nije moguće ako borac nije nekoliko puta bio na tlu.

Vrijedi napomenuti da je ovdje u pitanju subjektivan dojam jednog igrača te da se ne radi nužno o potpunoj katastrofi za UFC 3. Uostalom, igra je u fazi testiranja i izlazi za dva mjeseca, do kada EA Sports stigne podesiti određene parametre na temelju povratnih informacija. Ipak, sigurno je da EA voli vaš slatki novac, pa ako doista ispadne kako je UFC 3 dizajniran prema “kasino sustavu” koji navlači igrača na trošenje, jednako kao i NFS Payback, ne možemo reći da bismo bili strašno šokirani.