in ,

Dostupna piratska verzija? Crash Bandicoot 4 za PC ne može se igrati offline

Negativna strana

Crash Bandicoot 4 prošle je sedmice zaživio i na PC platformi, ali je brzo otkriveno kako ta verzija ima jednu negativnu stranu koje nema u inačicama za konzole.

Prošlog je petka na PC platformu uz malo kašnjenja za konzolaškim verzijama stigla igra Crash Bandicoot 4: It’s About Time. No, kupci PC verzije istu mahom nisu mogli pokrenuti prvoga dana. Razlog? Otkriveno je kako Crash 4 na PC-u traži da igrači budu stalno spojeni na internet, odnosno na Activisionove servere, navodi Hcl.hr. To je problematično iz više razloga:

  • taj zahtjev nije bio transparentno najavljen prije lansiranja igre
  • odnosi se samo na verziju za PC, ne i za konzole
  • apsolutno nema nikakvog razloga da igra traži stalnu vezu s internetom jer se radi o single-
  • player naslovu bez online funkcionalnosti

Da stvari budu sramotnije za Activision, serveri su im pod navalom igrača pali odmah prvog dana te kupci originalne verzije Crasha 4 nisu mogli igrati igru – koja bi bila igriva da nema nepotrebnog spajanja single-player naslova na Activisionove servere, kao što je slučaj u verzijama za sve konzole.

Dakako, može se tvrditi da je Activision ovime pokušao usporiti piratiziranje Crasha Bandicoota 4, no baš kao i sa serverima koji su im pali odmah prvoga dana, bili su jednako neuspješni i u zaustavljanju pirata. Naime, piratska verzija igre pojavila se odmah prvoga dana – i mogla se igrati offline dok je kupcima igre igranje bilo onemogućeno.