in

Na Game Awards 2017 ceremoniji čeka nas rekordan broj najava novih igara

Organizator Game Awardsa Geoff Keighley potvrdio je kako će ta manifestacija i ove godine imati svjetske premijere novih igara. Ustvari, imat će rekordan broj istih.

Osim što nosi titulu najpraćenije dodjele nagrada u industriji videoigara, Game Awards manifestacija poznata je i po premijernim prikazima igara, odnosno otkrivanjem novih projekata. Svojevremeno su tako na pretečama Game Awardsa prvi put otkriveni hitovi poput TES V: Skyrima ili Batman: Arkham Cityja. Slično očekujemo i ove godine, a organizatori su potvrdili da nas prema sadašnjem stanju čeka 12 najava novih igara, što je više nego ijedne prethodne godine.

Ipak, organizatori ističu da se taj broj može i povećati i smanjiti. Iz prijašnjih iskustava potužili su se kako nije jednostavno organizirati takvo što jer nije rijetkost da developeri odustanu od premijernog otkrivanja ili dobiju crveno svijetlo od izdavača svega nekoliko dana prije početka ceremonije. S druge strane, ni sami organizatori zbog tajnosti često ne znaju što će developeri predstaviti, odnosno isplati li se tom sadržaju dati prostora u vremenski ograničenom rasporedu. Jedne godine Nintendo je tako obećao veliku ekskluzivu, a onda otkrio Cranky Konga za DK: Tropical Freeze.

Kako god ispalo, nadamo se da je među tih 12 iznenađenja ove godine barem jedno o kojemu ćemo pričati nekoliko dana nakon otkrivanja.