in

Square Enix nije odustao od Deus Ex serijala, bit će još igara

Predsjednik izdavačke kuće Square Enix izjavio je kako vjeruje da Deus Ex serijal ima budućnost te da će se jednoga dana vratiti na scenu.

Deus Ex: Mankind Divided nije uspio ponoviti uspjeh svog prethodnika, barem što se prodajnih rezultata tiče. S obzirom na to da je Square Enix zbog sličnog razloga prekinuo suradnju s tvorcima Hitmana, postalo je neizvjesno što će se dogoditi s Deus Exom. Srećom, predsjednik Square Enixa uvjeren je da taj serijal ima budućnost te da će se jednoga dana vratiti s barem još jednom igrom.

“Mi nikada nismo rekli da ćemo prekrižiti taj serijal, ali iz nekog razloga pojavile su se glasine o tome. Mogu reći da je Eidos Montreal uvijek razvijao Deus Ex igre, no problem je samo u tome što nemamo neograničene resurse. Imamo nekoliko velikih igara na kojima radimo i to je djelomično razlog zašto nam je ponuda takva kakva je. Naravno da bi bilo idealno kada bi mogli raditi na svim serijalima istovremeno, ali činjenica je da neke igre moraju čekati svoj red. Razlog zašto nema novog Deus Ex naslova je u tome što trenutno radimo na drugim igrama.” – izjavio je predsjednik Square Enixa Yosuke Matsuda.

Jedna od tih drugih igara na koje se Matsuda referira je visokobudžetni projekt Marvelovih Avengera. Eidos Montreal tu igru razvija u suradnji s Crystal Dynamicsom, tvorcima Tomb Raidera. Bit će to akcijska igra iz trećeg lica s elementima online multiplayera, a pričat će kompletno originalnu priču nevezano za filmove o Avengerima.