in ,

Euro Truck Simulator 2 s narednom ekspanzijom vodi u Rusiju

Sa Euro Truck Simulator 2 imali smo prilike da proputujemo gotovo cijelu Evropu, ali je developerima SCS Software ostalo još nekoliko regija.

Stoga je sada predstavljeno naredno poglavlje u Euro Truck Simulator 2, koje kamione vodi u najveću državu na svijetu po površini, Rusiju. Ekspanzija je nazvana Heart of Russia i donijet će dobar dio Rusije, ali ne u potpunosti njen dio koji se nalazi u Evropi.

To bi bilo preambiciozno, tako da će (za sada) ekspanzija pokriti dio do početnih dijelova rijeke Volga, što je i dalje prilično ogromna teritorija.

Prije nego što se Heart of Russia pojavi, razvojni studio igračima još uvijek duguje Iberia DLC, koji je nešto duže u razvoju i poremetio je tempo izdavanja ekspanzija. I dalje je plan da Iberia dodatak dođe prvi, što će se odigrati tokom aprila, a DLC sa teritorijom Rusije je još uvijek u ranim fazama razvoja i pojavit će se nešto kasnije.

Dijelovi Rusije su već dostupni vozačima u igri, a sa Heart of Russia možemo da očekujemo najveće proširenje teritorije do sada u Euro Truck Simulator 2.

Više detalja možete pronaći na ovom linku.