in

Destiny 2 lagao igrače o napretku u igri

Slika koju vidite gore smiješna je sama po sebi – kupite si pekarsku poslasticu i dobit ćete brže napredovanje u Destinyju 2!

No, nije baš smiješno nakon što su igrači otkrili kako ih Bungie zapravo laže o njihovom napredovanju u igri kroz broj XP bodova.

Naime, igrači su primijetili kako broj zarađenih bodova u nekim slučajevima nije pravilno uračunat u ukupan mjerač do idućeg levela / ingrama. Daljnjom istragom utvrđeno je kako Destiny 2 tajno usporava brzinu napredovanja, iako igraču i dalje tvrdi da ga nagrađuje značajnim količinama XP-a.

Ako ste odmah zamračili i samo čekate kada će u ovu priču uletjeti mikrotransakcije, čini se kako stvar ipak nije dizajnirana s time na umu. Usporavanje napredovanja u Destinyju 2 događa se pod određenim uslovima, naprimjer ako se igrač fokusira na grindanje igrajući samo public eventove. U tom slučaju igra se lažiranjem količine dobivenog XP-a brine da igrač ne napreduje brže nego što bi inače napredovao.

Iako nije sporno što Destiny 2 na taj način potiče igrače da se bave različitim aktivnostima, a ne samo onima koje donose najbrži napredak, igrači nipošto nisu zadovoljni manjkom transparentnosti oko toga. Bungie je stoga odmah odlučio reagirati, i to tako što su se složili da sustav ne funkcionira onako kako bi trebao. Pa su ga ugasili i sad sve aktivnosti imaju drugačije količine XP bodova za ostvariti.

Reakcija im je super, ali činjenica da su reagirali tek kada su igrači primijetili muljanje ne ide im u prilog. S obzirom na dignutu prašinu oko mikrotransakcija, netransparentost oko ovakvih stvari itekako može naštetiti samoj igri.