in

eFootball PES 2021 Lite je besplatan za preuzimanje

Ovogodišnje izdanje u eFootball PES franšizi stiglo je kao obični sezonski apdejt, što i nije pretjerano oduševilo zaljubljenike ove igre.

Vijest da će ovogodišnji PES biti samo blago apdejtovana verzija prošlogodišnje igre mnogima se nije dopala, iako se prodaje po 30 dolara. To je vjerovatno bio razlog zašto je Konami odlučio da objavi Lite verziju igre.

eFootball PES 2021 Lite je besplatna igra, sa manje sadržaja od originalne verzije, dok se srž ponude ostala igra. Glavni element u ovoj verziji je myClub, mod igranja u kojem je moguće voditi klub od početka, sa prikupljanjem igrača i gradnjom fudbalske imperije.

Drugi dio će činiti mod namijenjen esport takmičenju, takozvani Matchday. U ovom kompetitivnom PvP modu će se sukobljavati igrači u različitim uslovima, u početku prijateljskim, a potom će vjerovatno početi i ozbiljnije nadmetanje. Naravno, standardni kick-off mod sa opcijom za kooperativno igranje u lokalu je tu.

Ono u čemu će igrači imati ograničen pristup jeste broj dostupnih klubova i stadiona u pojedinim modovima. Recimo u Kick-Off modu biće dostupni samo Barcelona, Bayern Munchen, Juventus, Manchester United i Arsenal.

PES 2021 Lite je besplatan za PC(Steam), kao i PS4 i Xbox One platforme. Više detalja možete pronaći na ovom linku.

Sljedeće godine PES prelazi na Unreal engine, za kada su obećana značajna unaprjeđenja sadržaja, a u kojoj mjeri će ona biti, ostaje da vidimo, kao i da li će i tada biti besplatne verzije.