in

Helikopteri u Microsoft Flight Simulatoru od 2022. godine

Microsoft Flight Simulator do sada je dobio dva proširenja s detaljnijim teritorijama Japana i SAD-a. Sljedeće područje koje će postati detaljnije je Velika Britanija, a to ažuriranje slijedi 26. januara 2021. godine. Detaljnije objekte i znamenitosti tako će dobiti Engleska, Škotska i Vels.

Prije toga, 23. decembra virtuelni piloti će dobiti božićni poklon u obliku podrške za virtuelnu stvarnost. Spominje se istovremena podrška za sve popularnije VR headsete, ali ono što će mnoge zanimati bit će zahtjevnost. Znamo da se već i najsnažniji procesori i grafičke dosta pate s Microsoft Flight Simulatorom, a za VR mod ta se patnja mora udvostručiti.

Razvojni tim najavljuje neka “lijepa iznenađenja” prije Božića, ali znamo šta neće biti ta iznenađenja. Podrška za DirectX 12 uslijedit će tek naredne godine, na verziji za Xbox konzole se i dalje radi, a sada se spominje i uvođenje helikoptera – od 2022. godine. Radi se i na uvođenju Replaya, odnosno snimki letova, ali to je također u planu za malo dalju budućnost.