in

Objavljen besplatni sadržaj za Shadow of War

Middle-earth: Shadow of War već sada ima znatnu količinu sadržaja za ponuditi, no niko se neće žaliti da predstave nešto novo posebno kada se to dijeli besplatno.

Warner Bros. Interactive Entertainment objavio je da će nam još ove godine potpuno besplatno podijeliti dodatnog sadržaja za Middle-earth: Shadow of War jer želi da nastavimo voditi rat za Mordor i pritom hvatamo svaki epski trenutak. Dakle, nove načine da srušimo Saurona od sada ćemo moći obilježiti s novim filtrima, okvirima i teksturama.

Sljedeće sedmice, tačnije 21. 11., osim spomenutog „poboljšanog“ photo modea, u prvom paketu besplatnih ažuriranja isprobat ćemo već ranije najavljeni Endless Siege mod koji nam nalaže da branimo vlastite tvrđave od Sauronove armije te Rebellion, mod u kojem vodimo bitku protiv orkova koji su infiltrirali naše redove i žele nas uništiti iznutra.

Dvije sedmice nakon toga, preciznije 05. 12., dobit ćemo drugi paket besplatnih ažuriranja. Online Fight Pits dopustit će nam da na dvoboj izazovemo orka drugog igrača, a borba do smrti u areni će nas potom nagraditi moćnim nagradama. Nešto kasnije, 12. 12., za one koji se osjećaju snažno i hrabro stiže takozvana brutalna razina težine koja će biti izazovnija od Nemesis razine i neće nuditi opciju „posljednje šanse“.