in

Rainbow Six Siege ima novog operativca, južnokorejsku ubojitu hackericu Dokkaebi

Već je bilo riječi o predstojećoj Operation White Noise nadogradnji za Rainbow Six Siege, koja će na tehnički test server stići već 20. novembra, no uspjeli smo se prije vremena dočepati informacija vezanih za spomenutu nadogradnju.

Naime, od ranije je poznato da ista sadrži novu mapu smještenu u južnokorejski Seoul te čak tri nova igriva operativca, a upravo smo doznali više detalja o jednom od tih operativaca – hackerici Dokkaebi, inače jednoj od ključnih pripadnica južnokorejskog 707. Special Mission Batalliona, poznatog još i kao “Bijeli tigrovi”.

Iako primarno vješta s računarima i zaobilaženjem sigurnosnih sistema, Dokkaebi će također biti prilično tvrd orah i u borbi, budući da se služi impresivnih arsenalom, u kojem se nalaze ubojite stvarčice kao što su MK 14 EBR Marksman Rifle, C75 Auto i SMG-12, zahvaljujući kojima će biti podjednako učinkovita kako oružjem na blizinu tako i s oružjem na daljinu, a kako izgleda u akciji, moći ćemo vidjeti već krajem sedmice.

Dok čekamo službeno predstavljanje Operation White Noise nadogradnje, koje nas očekuje 19. novembra tokom Pro League finala, podsjećamo da će tokom cijelog predstojećeg vikenda Rainbow Six Siege biti moguće besplatno zaigrati na svim trima platformama.