in

LOVELOVE WOWWOW

Sutra stiže novi Microsoft Flight Simulator: Od bijelih linija na ekranu do fotorealističnog čuda od kojeg zastaje dah

Nova igra omogućava putovanje oko svijeta, sa vjerno rekonstruisanim lokacijama zahvaljujući satelitskim snimcima teškim “2 petabajta”

Možda se samo čini da je Microsoft Flight Simulator relativno svjež serijal videoigara, ali on zapravo korijene vuče još sa početka 80-ih godina prošlog vijeka. Tokom svoje izuzetno duge historije se pojavilo 10 izdanja, svako sa sve boljim detaljima i za korak bliže istinskoj simulaciji, piše Play.co.rs.

Sutra stiže novi Microsoft Flight Simulator koji sa sobom donosi značajna unaprjeđenja u odnosu na nekoliko godina starijeg prethodnika. Nova igra omogućava putovanje oko svijeta, sa vjerno rekonstruisanim lokacijama zahvaljujući satelitskim snimcima teškim “2 petabajta”. Nove mehanike letenja su još više u skladu sa onim iz stvarnog svijeta, a fotorealistična grafika omogućava puni užitak

Prije nego što najnoviji Flight Simulator raširi krila 18. avgusta na PC (MS Store i Steam) i Xbox konzolama, Microsoft želi podsjetiti fanove kako se serijal mijenjao kroz historiju i kako je od prve igre, predstavljene praktično kao niz linija, nastao fotorealistični naslov od kojeg zastaje dah.

Prva Microsoft Flight Simulator igra koju je Microsoft objavio 1982. godine, i koju je doveo na tada popularne IBM računare, u ranijim verzijama predstavljena je kao gomila linija i informacija na ekranu bez boja. Kasnije verzije su grafički prilagođnee za kompozitne monitore.

Već je prva igra imala dosta ambiciozne elemente, poput smjenjivih vremenskih uslova, ciklusa dan-noć. To nova igra unaprjeđuje sa vremenskim prilikama i letačkim saobraćajem baziranim na pravoj prognozi – ako u Londonu u datom momentu polijeću tri aviona, isto će i u igri. Sa drugom igrom, objavljenom 1984. godine, došao je prostor za letenje koji pokriva kompletnu teritoriju Sjedinjenih Država, a kasnije sve više svetskih lokacija. Igre su se smjenjivale, i to najviše krajem prošlog milenija, kada je Microsoft ovaj serijal simulacija iskoristio i za promociju operativnih sistema, dok je u skorijem periodu tempo izdavanja značajno oslabio.

Kompleksnost koji ima nadolazeći Microsoft Flight Simulator nije tu da zastraši igrače, već služi kao kulminacija napretka koji je trajao gotovo 40 godina. Let oko svijeta će na ekranima izgledati bolje nego ikada, a igrači koji planiraju da ovu simulaciju igraju na PC-u se moraju pobrinuti da ispunjavaju prilično oštre sistemske zahtjeve.

Minimalni sistemski zahtjevi:

Procesor: Ryzen 3 1200 / Intel i5-4460
Grafička kartica: Radeon RX 570 / NVIDIA GTX 770 sa 2GB video memorije
RAM: 8GB
Prostor na disku: 150 GB
Internet: 5 Mbps

Preporučeni sistemski zahtjevi:

Procesor: Ryzen 5 1500X / Intel i5-8400
Grafička kartica: Radeon RX 590 / Nvidia GTX 970 sa 4GB video memorije
RAM: 16GB
Prostor na disku: 150GB
Internet: 20 Mbps

Idealni sistemski zahtjevi:

Procesor: Ryzen 7 Pro 2700X / Intel i7-9800X
Grafička kartica: Radeon VII / Nvidia RTX 2080
RAM: 32 GB
Prostor na disku: 150GB (SSD)
Internet: 50 Mbps