in

Konami naplaćuje sezonsko ažuriranje za PES 2021, a opet će kasniti s licencama

Konami je otkrio kakvo će biti stanje s licencama u nadolazećem eFootball PES-u 2021

eFootball PES 2021 koštat će 30 eura i već smo pisali o tome da neće donijeti ništa novo po pitanju gameplaya, modova, ni prezentacije. Već samim tim postoji vrlo malo razloga za kupovinu tog sezonskog ažuriranja, a onda imamo i situaciju s licencama.

Naime, ni na polju licenci ništa neće biti dodano u PES 2021. Zapravo, sasvim suprotno – plaćat će se 30 eura da bi se imalo manje licenciranih sadržaja nego u PES-u 2020. Konkretno, u igri će se nalaziti četiri stadiona manje nego u prošlogodišnjem izdanju. Nestaju tako “Estádio do Maracana”, “Estádio Palestra Italia”, “Giuseppe Meazza /San Siro” i “Ülker Stadyumu Fenerbahçe”.

Zatim, AC Milan i FC Internazionale od sada će biti Milano RN i Lombardia NA. Po izlasku igre, 15. septembra čitava prva i druga italijanska liga, te švicarska Super liga neće biti ažurirane za sezonu 2020/2021, nego će to ažuriranje doći tek mjesec dana kasnije – 22. oktobra. Belgijska i danska liga isto tako neće u potpunosti biti licencirane po izlasku pa ih se neće moći igrati u League modu, Master Ligi ili Become a Legend modu.

Sve veće lige, uključujući englesku, špansku, francusku i rusku, dobit će ažuriranje za sezone 2020/2021 u sklopu ažuriranja prvog dana, što znači da će igra u scenariju bez spajanja na internet koristiti podatke iz prethodnih sezona, odnosno iz PES-a 2020.

Ništa od navedenog nije strašno ako koristite korisničke modifikacije koje brzo poprave sve Konamijeve propuste s licencama. Međutim, onda se nameće pitanje – čemu plaćati 30 eura za nešto što ne dodaje ništa što korisničkim modifikacijama sami ne bismo mogli dodati i to besplatno?