in

Snimljen serijal dokumentarnih filmova o najboljim igračima Dota 2

Kako esport industrija nastavlja rasti, različita tržišta i tvrtke pokušavaju svoj sadržaj proširiti i time fanovima pružiti nešto u čemu bi uživali.

U 2014. godini izašao je dokumentarac “Free to Play” u kojem su glavnu ulogu imala tri profesionalna Dota 2 igrača. Taj film postavio je standarde za produkciju takvog esport sadržaja, a mnoge je upoznao s kompetitivnom stranom videoigara. Fanovi Dote 2 vrijeme do ovogodišnjeg The Internationala moći će skratiti uz novu seriju baš o tom esportu.

Dokumentarna serija o Doti 2 u četiri dijela naziva “ELEAGUE | Road to the International Dota 2 Championship” u produkciji TBS-a počela se prikazivati 4. avgusta i emituje se svakog petka u tri ujutro po našem vremenu.

Serija se fokusira na igrače i timove, a početak će se bazirati na priči o njihovim pripremama za The International, kako na individualnoj, tako i na razini cijeloga tima. Kasnije epizode popratit će kako su prošli na turniru te njihove doživljaje s cijelog događaja. Svaka epizoda traje sat vremena.

The International ove se godine održao od 7. do 12. avgust u KeyAreni u Seattleu, a nagradni fond JE IZNOSIO 21,7 miliona dolara što ga čini najvećim u historiji esporta.

Valve, koji je igru napravio, svake godine pruža osnovni nagradni fond od 1,6 miliona dolara koji je jednak prvom The Inernationalu, a na taj fond dodaje se još i novac koji fanovi troše unutar igre.

Budući da je Dota 2 jedan od najpopularnijih esport naslova, nema sumnje da će fanovi s oduševljenjem popratiti ovu seriju i dobiti uvid u igrače i njihov mentalitet prije, tokom i nakon samog turnira. Dokumentarna serija o Doti 2 tri godine nakon filma samo je dodatan plus svim fanovima ove igre, a naracija komentatora Tobyja “TobiWana” Dawsona uz komentare Richarda Lewisa samo će poboljšati ugođaj. Nakon najave ovog uradka postavlja se samo jedno pitanje – kada ćemo ovakav sadržaj dobiti za ostale esport naslove?