in

LOLLOL LOVELOVE WTFWTF TUGYTUGY WOWWOW

Kako izgleda specijalno zaštitno odijelo za koncerte

Kompanija “Production Club” predstavila je zaštitno odijelo za sve koncertne posjetioce, a sve u vidu zaštite od Covid 19

Kompanija “Production Club” predstavila je zaštitno odijelo za sve koncertne posjetioce, a sve u vidu zaštite od Covid 19.

Činjenica je da su svi veliki nastupi i festivali otkazani, a drive-in i manifestacije sa socijalnom distancom i nisu tako zanimljivi, pitanje je šta će biti sa događajima sljedeće godine.

Kako ćemo se ponašati na tim koncertima? Da li će dvorane od 20 hiljada posjetilaca primiti samo 10 hiljada? To su neka od pitanja na koje još nemamo odgovor, ali gore pomenuta kompanija iz SAD-a je osmislila odijelo koje bi nam moglo pomoći da ponovo napunimo koncertne dvorane i festivalske prostore.

Odijelo nosi naziv “Micrashell”, a sastoji se od kacige i rukava, kako ne bi virus prenijeli preko ruku. Kako kažu, sa odijelom ćete moći piti vodu ili piće po želji ili čak i zapjevati.

S obzirom na to da su odijela skupa, najvverovatnije bi bila opcija, ako ovo postane stvarnost, da će se moći iznajmljivati, a poslije korišćenja bi bila dezinfikovana.