in

Legenda o Beowulfu čeka nas u jednom od Season Pass DLC-ova za Assassin’s Creed Valhallu

Assassin’s Creed Valhalla je trenutno u razvoju za PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X i PC, a u prodaji ga očekujemo tokom praznika

Prije službene najave Assassin’s Creed Valhalle, kružile su glasine da bi igra sadržajno mogla uključiti brojne mitove i legende iz nordijske mitologije i mračnog perioda vikinške vladavine.

Tako što dosad nismo mogli vidjeti u prva dva trailera, no sudeći prema informacijama koje stižu sa njemačke Ubisoftove stranice, Season Pass za igru navodno sadrži i misiju koja će nam predstaviti dobro poznatu legendu o Beowulfu.

Naime, u Season Passu za igru trebao bi sadržavati i The Legend of Beowulf DLC, koji će nam na poseban način (kako u Ubisoftu tvrde) otkriti istinu koja se krije iza priče o legendarnom ratniku Beowulfu i njegovom sukobu s čudovišnim Grendelom, koji terorizira dansko kraljevstvo. Na koji način Ubisoft planira uključiti jednu od najpoznatijih europskih legendi, još ćemo vidjeti, no svakako bi se moglo raditi o još jednoj mitskoj misiji, sličnoj onima kakve smo vidjeli i u prethodne dvije igre – naručito u Assassin’s Creed Odysseyu.

Assassin’s Creed Valhalla je trenutno u razvoju za PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X i PC, a u prodaji ga očekujemo tokom praznika.