in

Metal Gear Solid film konačno dobio scenaristu

Izgleda da bi od filmske adaptacije Metal Gear Solida moglo čak nešto i biti. Uz redatelja, taj projekt sada ima i scenaristu.

Metal Gear Solid film već je nekoliko godina u pripremi, no sa svime što se dogodilo između Hidea Kojime i Konamija, u zadnje vrijeme bilo je neizvjesno hoće li projekt na kraju doista biti materijaliziran. Ako je vjerovati angažiranom redatelju Jordanu Vogt-Robertsu, sve ide polako, ali projekt ipak napreduje.

Jedan od znakova napretka je i da konačno ima scenarista koji bi trebao složiti zadnji draft priče. Ranije je za taj posao navodno bio angažiran britanski scenarist Jay Basu, njegov scenarij možda nije bio dovoljno dobar za producenta Avija Arada.

Kako izvještava portal Variety, za scenarij MGS filma na kraju će biti zadužen Derek Connolly koji je s Vogt-Robertsom već surađivao u nekoliko navrata. Zadnji put su zajedno radili na filmu Kong: Skull Island. Connoly je inače poznat po scenariju novih Jurassic Park filmova. Napisao je Jurassic World iz 2015., kao i nadolazeći Jurassic World: Fallen Kingdom.

Sama filmska adaptacija Metal Geara navodno će obuhvaćati radnju više igara u serijalu. Preciznije rečeno, neće pratiti strukturu i scenarij jedne igre, niti će istu priču ispričati na identičan način.