in

Prvo PUBG Duo Squad takmičenje u Bosni i Hercegovini

Ovo je novi projekat Tiltproof organizacije koja, u suradnji sa Red Bullom, donosi prvi PUBG turnir na kojem mogu nastupati Duo Squad ljubitelji battle royale žanra

Ovo je novi projekat Tiltproof organizacije koja, u suradnji sa Red Bullom, donosi prvi PUBG turnir na kojem mogu nastupati Duo Squad ljubitelji battle royale žanra.

Ovaj prepoznatljivi Battle Royale je jedna od najigranijih igara u proteklih nekoliko godina. Još 2018. je oborio rekord na Steamu, kada se u isto vrijeme u igri našlo preko 3.2 miliona igrača. PUBG danas broji preko 450 milijuna registriranih igrača i predstavlja jedan od najvećih hitova industrije, kada je u pitanju razvoj igara nekog Indie studija.

Prijave na turnir otvorene su od 08.04 za sve igrače starije od 16 godina na ovom linku. Natjecanje traje tri sedmice i raspoređeno je u 8 kvalifikacjskih rundi, koje se igraju ponedeljkom, srijedom i petkom s početkom u 17:00 sati. U svakoj rundi dobit ćemo po nekoliko timova koji će se kvalificirati za finalni dan cijelog događaja, gdje će se boriti za nagrade u vrijednosti preko 1000 eura.

– Ovo je jedinstvena šansa za sve one koji vole esport i žele da unesu malo strasti i natjecateljskog duha u svoje mečeve, kao i da odmjere vještine protiv drugih igrača. Bosna i Hercegovina je po prvi put dio ove priče, a želja nam je da i kroz ovaj turnir dodatno učvrstimo lokalnu esport zajednicu-izjavio je Stefan Đokić, jedan od organizatora.

On još dodaje: “ovo je savršena situacija da brendovi i marketing agencije u našoj regiji shvate utjecaj i mogućnosti gaminga koji ima na ljude. Oglašavanje tradicionalnim putem odlazi u prošlost, a novi medijski kanali, koji su isključivo digitalni, uveliko predstavljaju mainstream u svijetu. Uzmite za primjer Red Bull, koji je u trenutnoj situaciji vidio super rješenje. Shvatili su da postoji ogromna publika koja provodi vrijeme 24/7 uz neku vrstu digitalne zabave, zašto im onda ne prići na jedan kreativan način u vidu esport natjecanja?”.


Prvi put dobit ćemo PUBG šampionski duo u subotu 09.05, gdje ćemo vidjeti najboljih 27 timova iz kvalifikacija. Da bi dodatno začinili takmičenje, timovi će ukrstiti snage sa dodatnih 5 “wildcard” pozvanih ekipa koje sačinjavaju neki najpopularnijih gaming Youtubera iz regije, a sve će biti prenošeno na više kanala u isto vrijeme. Više informacija možete pronaći na zvaničnom redbull.ba portalu ili Tiltproof Facebook stranici, a prijenos uživo možete pogledati na YouTube i Twitch kanalima sa početkom u 17:00, piše GoodGame.hr.