Promo
in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Koje YouTube zvijezde dolaze na Ultra Tube Fest u Sarajevu

Premijerno izdanje bit će održano ovog vikenda, tačnije u subotu, 29. februara, u Domu mladih

Premijerno izdanje Ultra Tube Festa u Sarajevu bit će održano ovog vikenda, tačnije u subotu, 29. februara, u Domu mladih. Okupit će se neke od najvećih regionalnih zvijezda YouTube scene

Ljubitelji ove planetarno popularne platforme moći će vidjeti i razgovarati s CeriXom, Bracom Gajićem, Nunijem, Nedimom, iggy Plejerom, Nugatom, Baketom, 50N3-om, Imperatorom FX, Sarom i Leom Stanković i mnogi drugima.

Oni garantiraju odličnu zabavu i druženje, a govorit će i o svojim iskustvima u kreiranju video sadržaja, ali i zabaviti fanove muzičkim nastupima i iznenađenjima.

Službeni program trajat će od 14 do 19 sati, a Dom mladih će svoja vrata za posjetioce otvoriti od 13 sati kako bi mogli uživati u popratnim sadržajima koji će se odvijati uporedo s glavnim programom. U Ultra Fan Zoni održat će se niz panel diskusija u kojim će poznati YouTuberi govoriti o kreiranju sadržaja na ovoj društvenoj mreži koja je danas postala jedan od najutjecajnijih medijskih kanala na svijetu i sigurno mjesto za mlade kreatore koji žele stvarati individualan i jedinstven sadržaj.

U saradnji s UNICEF-om BiH i MFS-EMMAUS razgovarat će se i o sigurnosti na internetu, a s vodećim gejmerima o gamingu i streamingu.

Za ljubitelje gaming videa rezervisana je Samsung Play Arena u kojoj će naši gosti predstaviti nove igrice i neke od najzahtjevnijih gaming trikova. Limitirani broj posjetilaca će imati priliku da u Samsung Play Areni učestvuje u takmičenju protiv najboljih gejmera. Za učešće je potrebno da se registrujete u Samsung kutku na dan događaja u terminu od 13 do 14 sati.

Ulaznice su dostupne još od 25. februara, a mogu se preuzeti na platou Skenderija, ispred Doma mladih ili u poslovnici BH Telecom u tržnom centru SCC u Sarajevu svakim danom od 12 do 18 sati. Karte su besplatne i svako može preuzeti najviše dvije po osobi. Svi koji ne uspiju doći do ulaznice, događaj mogu uživo pratiti na LED ekranu ispred Doma mladih ili na YouTube kanalu BH Telecoma.

UČESNICI

Adnan Cerić, ili u gaming svijetu YouTuba poznatiji kao CeriX, 33-godišnji je sarajevski YouTuber. Sa 344.000 pretplatnika na svom kanalu slovi za jednog od najpopularnijih bh. YouTubera.

Promo

Braco Gajić iz Bijeljine zahvaljujući parkur vratolomijama i simpatičnom smislu za humor postao je prava internet senzacija sa 926.000 pretplatnika na kanalu. Prošle godine je uplovio i u muzičke vode te je uradio pjesmu “Nidje veze” s kolegom iz Srbije, Andrijom JO, koja broji više od 11,5 milona pregleda na njegovom zvaničnom kanalu.

Promo

Nedim Lepić je popularni YouTuber iz Visokog. Na njegovom kanalu, koji broji oko 449.000 pretplatnika, može se pronaći doista raznovrsan sadržaj, od igrica, preko vlogova i izazova do urnebesnih skečeva. Nedim je, također, zakoračio u muzičku karijeru, a na Ultra Tube Festu imat će prilku ponovno izvesti svoju pjesmu „Richie“ i zabaviti pubilku za vrijeme pauze.

Promo

Igor Sokolović ili iggy Plejer poznato je ime u gaming svijetu YouTuba. Prepoznatljiv je po širokom dijapazonu igrica koje igra, a svaki njegov video sa nestrpljenjem čeka 607.000 fanova na YouTube servisu.

Promo

Ilija Ravlić Nugato još je jedan zaljubljenik u gaming, najradije igra popularnu igricu Grand Tref Auto V, a njegov kanal bilježi 418. 000 pretplatnika.

Promo

Bakir Karasalihović, 16-godišnjak iz Kiseljaka jedan je od najuspješnijih bh. YouTubera. Njegov kanal pod nazivom Bake trenutno ima oko 469.000 pretplatnika. Uglavnom snima izazove i prankove, a na Ultra Tube Festu će zabavljati prisutne za vrijeme muzičke pauze.

Promo

50N3 je bh. Youtuber koji se još predstavlja i kao Šone. Ima sjajan smisao za humor i uglavnom igra Minecraft i Roblox, a ima oko 339. 000 pretplatnika na svom zvaničnom kanalu.

Promo

Nermin Rapkić Imperator FX vrlo je poznato ime na balkanskoj YouTube sceni. On je iz Bosne i Hercegovine, a omiljen je kod mlađe populacije. Najradije igra Fortnite, BrawlStars i Minecraft, a na svom zvaničnom kanalu dostigao je brojku od čak milion pretplatnika.

Promo

Namik Đulić Nuni je LiveStreamer s najbrže rastućim (livestreamer) kanalom na Balkanu. Nedavno je izdao i prvu pjesmu pod nazivom „Jastrebovi“, kako se i zove skupina njegovih vjernih pratioca.

Promo

Lea Stanković je vlogerica, YouTuberica, influenserica i jedna od najvećih teenage zvijezda u susjednoj Srbiji. Na svom zvaničnom kanalu ima 654.000 pretplatnika, a nije tajna kako su njena interesiranja, osim za YouTube, vezana i za muziku kao i za modu.

Promo

Sara Stanković je popularna YouTuberica i influenserica, a nazivaju je i srbijanska Barbie.

Promo