in

Nova igra tvoraca Mutant Year Zero: Road to Edena zove se Corruption 2029

Zbog njenog velikog uspjeha, mnogi su očekivali da će se razvojni tim The Bearded Ladies baciti na razvoj nastavka, no ova malena ali odabrana ekipa ipak je imala neke druge planove

Taktička strategija Mutant Year Zero: Road to Eden, bila je jedno od najugodnijih iznenađenja 2018. godine. Zbog njenog velikog uspjeha, mnogi su očekivali da će se razvojni tim The Bearded Ladies baciti na razvoj nastavka, no ova malena ali odabrana ekipa ipak je imala neke druge planove. Već neko vrijeme radila je na nečemu sasvim drugom, taktičkoj akciji i novoj Epic Games Store ekskluzivi Corruption 2029, koja svoju inspiraciju crpi iz franšiza kao što su Terminator i XCOM, piše Goodgame.hr.

Corruption 2029 donosi još jednu mračnu viziju bliske budućnosti. Njegova radnja smještena je postpokaliptični setting, u kojem je Amerika pregažena od strane pokvarenih, neljudskih kreatura, a posljednja linija otpora zapravo je šačica augmentiranih vojnika, kojima ćemo tokom igre upravljati.

Na Corruption 2029 nećemo morati dugo da čekamo, s obzirom na to da u prodaju stiže već danas. Zapravo, već je putem Epic Game Storea dostupan po cijeni od $19.95.