in

Predstavljamo: Deset najboljih igrica za mobilne uređaje

Moderne tehnologije izbacile su mnogo multiplayer igrica za mobilne uređaje, koje grafikom i funkcionalnošću ne zaostaju mnogo za igricama za konzole i PC.

Donosimo vam deset najboljih multiplayer igrica za mobilne telefone.

VainGlory

Cijena: Besplatna

Operativni sistemi: iOS i Android

VainGlory, igrica koju je IGN opisao kao “jednu od najboljih multiplayer igrica za mobilne telefone” je strategija u kojoj se igrači bore jedan protiv drugog koristeći mješavinu magije i tehnologije. Igrači se bore tri protiv tri, a cilj je uništiti protivnički “Vain kristal”.

Ova je igrica uvrštena i u Esports takmičenja, koja se zovu VainGlory League.

World of Tanks Blitz

Cijena: Besplatna

OS: iOS i Android

World of Tanks je popularna Esports igrica još od 2012. godine, sa više od 110 miliona igrača širim svijeta. Nedavno je dostupna i na mobilnim uređajima.

WoT se na mobitelima igra u modovima sa sedam protiv sedam igrača i jako dobro podsjeća na World of Tanks koji igramo na PC-u.

Arcane Legend

Cijena: Besplatna

OS: iOS i Android

Arcane Legend je multiplayer igrica u kojoj birate jednog od tri lika (warrior, rouge i sorcerer), a ova igrica je prepuna iznenađenja za igrače koji se duže zadržavaju na njoj.

Osim toga, u ovoj igrici možete izabrati i svog “kućnog ljubimca” koji vam pomaže tokom igre.

Riptide GP Racing Renegade

Cijena: Besplatna

OS: iOS i Android

Riptide GP Renegade je trkačka igrica, koja posjeduje fascinantnu grafiku i ogroman broj različitih mapa za utrke i staza.

Kada tome dodate da se može igrati u multiplayer modu (do osam igrača), onda dobijete ultimativno igračko iskustvo, koje je u rangu vladara ovog žanra, Need for Speed.

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Cijena: Besplatna

OS: iOS i Android

Hearthstone je igrica zasnovana na kartama i duelima, u kojoj igrađujete svog monstruma i onda se s njim borite protiv drugih igrača.

Iako je Blizzard ovu igricu pustio u aprilu 2016. godine, za rekordno kratak rok je dosegla broju od 50 miliona igrača, čime je postala najpopularnija igrica u historiji ovog žanra.

Monster Hunter Freedom Unite

Cijena: 10.99 funti

OS: iOS

Ova je igra nastavak legendarne Monster Hunter, koja je izašla na PlayStationu 2.

Igrači imaju zadatak da love u čudesnom okruženju, da rješavaju zagonetke i bore se jedni protiv drugih.

Ova je igrica prvobitno puštena još 2008. godine za Playstation PSP, ali je ponovo puštena rebrendirana 2014. godine za iOS.

Minecraft: Pocket Edition

Cijena: 4.99 funti

OS: iOS i Android

Minecraft je legendarna igrica u kojoj igrači prave građevine od kocki u 3D svijetu. Naravno, osim izgradnje, tu su i istraživanje, skupljanje i traženje resursa, borba, kao i još mnogo toga.

Igrica za mobilne uređaje je puštena 2011. godine, te je brzo postala jedna od najpopularnijih igrica za mobitele svih vremena.

Magicka

Cijena: 2.99 funti

OS: Android

Magicka je avanturistička igrica bazirana na nordijskoj mitologiji koju je razvila švedska kompanija Arrowhead Game Studios za Windows operativne sisteme 2011. godine.

Paradox Studio je 2013. godine ovu igricu prilagodio mobitelima, te je puštena za Android operativni sistem.

U igrici nastupate kao čarobnjak, te skupljate elemente od kojih pravite magiju i borite se protiv drugih igrača.

Modern Combat 5: Blackout

Cijena: Besplatna

OS: iOS i Android

Modern Combat 5 mnogi nazivaju “Call of Dutyem za mobitele”. Ne bez razloga, vjerujte.

U modu multiplayer možete birati između šest likova, koji se mogu dodatno uređivati. Mnoštvo mapa i oružja svim ljubiteljima pucačina će donijeti veliko zadovoljstvo.

Despicable Me: Minion Rush

Cijena: Besplatna

OS: iOS i Android

Minion Rush je čista zabava, bez mnogo razmišljanja. U igrici je vaš zadatak da skačete, trčite, izbjegavate prepreke i slično, kako biste skupili što više banana.

Iako postoji mnogo sličnih igrica, Minion Rush je nešto posebno, o čemu svjedoči podatak da je skupila nevjerovatnih 750 miliona igrača od kako je puštena na Google Play i Apple Store.