in

El Čapova kćerka udala se za potomka narkoimperije

Prema pisanju lokalnih medija, stražu su čuvali teško naoružani pripadnici kartela, dok su viđeniji članovi prisustvovali ceremoniji

Kćerka meksičkog narkobosa Hoakina El Čapa Guzmana (Joaquín “El Chapo”) udala se za drugog potomka narkoimperije uz raskošnu ceremoniju u Kulijakanu. Alehandrina Žizel Guzman (Alejandrina Gisselle) rekla je „da“ Edgaru Cazaresu, nećaku Blanke Margarite Cazares, navodno zadužene za pranje novca moćnim kartelima.

Žute trake

Ceremonija je održana prije nekoliko dana u srcu pokrajine Sinaloa, kojom gospodari istoimeni kartel. Fotografije i snimci pokazuju luksuznu dekoraciju, vatromet, nastup popularnog meksičkog benda, ali i žutu traku oko katedrale.

 

Fotografije koje su objavljene na Instagramu mladine majke prikazuju luksuzna oklopna vozila parkirana ispred katedrale, koja je bila zatvorena za javnost, a ispred nje je stajalo naoružano osiguranje.

Prema pisanju lokalnih medija, stražu su čuvali teško naoružani pripadnici kartela, dok su viđeniji članovi prisustvovali ceremoniji. Ovidio Guzman Lopez, jedan od El Čapovih sinova, navodno je prisustvovao vjenčanju.

Prvi ples

Građani koji stanuju u blizini katedrale rekli su da su primijetili ekstravagantnu proslavu, ali da nisu znali ko je priređuje, jer je građevina tokom nje bila zatvorena za javnost.

El Čapo nije mogao prisustvovati vjenčanju jer izdržava doživotnu kaznu u američkom zatvoru. Alehandrina je, umjesto s njim, plesala s majkom, drugom suprugom narkobosa.