in

Red Dead Redemption 2 mogao bi sadržavati mikrotransakcije

Take-Two objeručke prihvaća model igara kao usluge te ubuduće planira izdavati samo one igre koje će igrače zainteresirati na duge staze i u kojima će kontinuirano trošiti novac.

Virus mikrotransakcija sve se brže širi gaming industrijom, a izgleda da istoga nije uspio nadvladati ni Take-Two, vlasnik poznatih kompanija kao što su Rockstar i 2K Games. Drugačije rečeno, čelnik kompanije Strauss Zelnick potvrdio je investitorima da Take-Two Interactive ubuduće planira uključiti mikrotransakcije u svaki novi naslov koji će lansirati na tržište, a GTA V navodi kao primjer koji opravdava uvođenje ove strategije. Naime, Rockstarov naslov prodan je u više od 85 milijuna primjeraka, a tijekom prošle godine ukupno 42% prihoda kompanije Take-Two došlo je ravno iz mikrotransakcija čemu je bez sumnje potpomognuo uspjeh Grand Theft Auto Onlinea.

– Cilj nam je imati opciju da igrači kontinuirano troše novac u svakom naslovu kojeg ova kompanija lansira na tržište. Možda se neće uvijek raditi o online modelu. Vjerovatno neće uvijek u pitanju biti virtualni novac, ali postojat će neka ‘caka’ zbog koje će igrači ostati uz naše naslove, – izjavio je Zelnick.

– Posao koji je nekada bio velika, krupna prilika kojim ste se bavili desecima ili možda 100 sati, pretvorila se u trajni angažman, dan za danom, sedmica za sedmicom, – nastavio je. – Zaljubite se u ove naslove i oni postanu dio vašeg svakodnevnog života. –

Konačno, Red Dead Redemption 2 i Borderlands 3 nalaze se na listi nadolazećih naslova kompanije Take-Two što znači da postoji šansa da će oba velika naslova biti krcata mikrotransakcijama.