in

TUGYTUGY

Još ništa od Cyberpunka

Igra odgođena za septembar

Cyberpunk 2077 je jedna od najiščekivanijih igrica ove godine, a autori su potvrdili da ćemo igru još neko vrijeme čekati. RPG igra u kojoj jednu od uloga ima i Keanu Reeves trebala je po originalnom planu izaći 16. aprila, no CD Projekt Red objavio je kako ćemo igru ipak igrati tek 17. septembra.

U objavi na Twitteru napisali su da je igra trenutno u fazi gdje je gotova i moguće je zaigrati, ali da imaju još posla na njoj.

 

– Night City je ogroman, pun priča, sadržaja i mjesta koje za posjetiti, ali zbog opsega i kompleksnosti, treba nam vremena za testiranje, popravke i poliranje. Želimo da Cyberpunk 2077 bude naše glavno postignuće ove generacije i odgađanje lansiranja dat će nam potrebne mjesece da dotjeramo igru do savršenstva – navode autori igre.

Prve informacije o ovoj igri dobili smo još 2013. godine, ali tek u proteklih godinu dana smo dobili više detalja o ovom SF naslovu i svemu što bi mogli raditi u njemu. Nakon lansiranja single player verzije igre, trebao je i uslijediti multiplayer dio, a vjeorjatno ćemo u sljedećim mjesecima dobiti i potvrde kako će se ova odgoda odraziti na taj dio.