in

Odgođen izlazak igrica Final Fantasy VII Remake i Marvel’s Avengers

Objave su stigle i putem društvenih mreža i putem službenih stranica

Final Fantasy VII Remake i Marvel’s Avenger imale su datum izlaska. Novo i izuzetno lijepo izdanje kultnog RPG-a trebali smo zaigrati 3. marta, dok je nova igra s popularnim superherojima bila predviđena za 15. maj. Ipak, danas je izdavač Square Enix odgodio izlazak za obje.

Objave su stigle i putem društvenih mreža i putem službenih stranica. Za Final Fantasy VII Remake javio se producent Yoshinori Kitase koji je kao razlog naveo onaj standardni za odgode – dodatnih nekoliko sedmica za poliranje i dorađivanje radi kojeg će igrači dobiti najbolje moguće iskustvo. Uz to se naravno ispričao i zamolio za strpljenje, a novi datum izlaska je 10. april.

 

Final Fantasy VII Remake trenutno je najavljen samo za PlayStation 4, a osim toga će igra biti epizodičnog tipa. To znači da će svi oni koji nabave ovu igru sredinom aprila moći istražiti cijeli Midgar s Cloudom i ekipom, ali će za ostale sadržaje morati čekati.

Za obavijest o odgodi Marvel’s Avengersa pobrinuli su se suosnivači tima Crystal Dynamics, a razlog je isti kao i za Final Fantasy. Odgoda im nije najdraža stvar, ali, sa obzirom na to da je projekt ambiciozan, za propisno odrađivanje nove priče, kampanje i kooperativnog multiplayera trebat će im više vremena. Umjesto u maju, igra će sada izaći 4. septembra za PC, PlayStation 4 i Xbox One.

 

Square Enix je s Avengersima zatvorio svoju prezentaciju na sajmu E3 prošle godine, a prve reakcije igrača na viđeno nisu bile baš najbolje. Zbog toga ne čudi što Eidos Montreal i Crystal Dynamics žele više vremena za razvoj, a nadamo se da će im to biti dovoljno.

Za sada, ovo su prve odgode u 2020. godini za igre koje smo već znali, a, ako je suditi prema trendovima proteklih godina, sigurno neće biti zadnje.