in

Ubisoft otkazao nenajavljeni projekt sličan Destinyju

Kako stvari stoje, čini se da Ubisoftovci imaju znatno više projekata u razvoju nego što se misli. Zna se da radi na novim nastavcima svojih brojnih poznatih franšiza, ali izgleda da je poneki projekt uspio za održi tajnim sve do njegovog otkazivanja.

Sudeći prema nizu sada već obrisanih tweetova grafičkog dizajnera Louisa de Carufela, Ubisoft Montreal je pune tri godine radio na još jednom velikom, potpuno novom projektu, prije nego što je odlučeno da se isti u potpunosti odbaci.

Carufel tvrdi da je tim od oko 200 članova, prije nego što je raspoređen na druge projekte, pune tri godine radio na novom IP-ju, koji je prema zvrdnjama Kotakuovog Jasona Schreiera bio dosta sličan Bugiejevom Destinyju. To znači da bi se navodno moglo raditi o ostvarenju koje je trebalo da kombinira FPS gameplay s MMO i RPG elementima, te da na svojstven način pokuša parirati Destinyju i sličnim naslovima.

Nažalost, projekt je navodno mrtav tako da vjerojatno nikada nećemo doznati o kakvom se naslovu radilo. Naravno, to ne znači da Ubisoftovci možda neće iskoristiti assetse navedenog projekta za razvoj i rađanje nekih drugih igara. Isto tako, možda mu se vrate nekada u budućnosti…

U međuvremenu, Ubisoftovci su prilično zaposleni razvojem svojih novih igara, kojih je u pripremi navodno čak 15. Neke su već poznate, no svakako postoji šansa da se među njima krije i još poneko iznenađenje.