in

Capcom je pozvao igrače na testiranje: U razvoju je još jedan Resident Evil

Navodno su igre iz serijala Resident Evil do sada prodane u više od 94 miliona primjeraka. Prerada Resident Evila 2 konkurira za najbolju igru 2019. godine i jasno je da izdavačka kuća Capcom želi nastaviti uspješan niz. Već su najavili preradu Resident Evila 3, no čini se da paralelno u razvoju imaju barem još jedan Resident Evil.

Ta neslužbena informacija osvanula je na Redditu gdje je jedan član Resident Evil Ambassadors programa podijelio svoju pozivnicu na testiranje nenajavljene igre. Iako je moguće da se ovdje radi o pokušaju širenja neistine, veće su šanse da je to ustvari istina. Kao prvo, Capcom je na isti način pozivao “ambasadore” na testiranje multiplayer komponente Resident Evila 3, a kao drugo – sigurni smo da planira i Resident Evil 8 kao prvi “novi” Resi nakon tri godine.

Prethodni Resident Evil (7) bliži se brojci od 7 miliona prodanih primjeraka, čime bi ostvario uspjeh kakvom se iz Capcoma inicijalno nisu nadali. Prema zadnjim statistikama, oko milion igrača zaigralo je taj Resident Evil u VR modu, što također nije zanemariva brojka.