in

Song of Horror iduće godine dolazi i na konzole

Tokom posljednjih nekoliko godina, indie scena je iznjedrila popriličan broj zanimljivih i kvalitetnih horror igara, a upravo jedna takva stiže zahvaljujući saradnji razvojnih timova Raiser Games i Protocol Games.

Naime, psihološki horror Song of Horror je nedavno stigao na PC, a njegov dolazak na PS4 i Xbox One konzole očekuje se tokom drugog kvartala iduće godine.

Za slabije upućene, radi se o epizodnom ostvarenju, koje svoju inspiraciju crpi iz klasika kao što su Alone in the Dark, Resident Evil i Silent Hill. Njegova radnja vrti se oko poznatog pisca Sebastiana P. Hushera, koji je zajedno sa svojom porodicom misteriozno nestao. Njegov nestanak pokreće sa sobom niz događaja, koji otkrivaju zli entitet poznat kao The Presence, kojeg tokom igre kontrolira napredni AI, koji će glavnim protagonistima koji dolaze istražiti cijelu situaciju praviti ozbiljne probleme.

Na raspolaganju je više likova, od kojih svaki ima svoje specijalnosti i načine istraživanja. Oni svojim odlukama kroje svoju sudbinu, a svaki od njih može umrijeti. Smrt u igri je trajna, a nakon iste priču nastavljamo s drugim likom. Sve ovo zvuči prilično zanimljivo i dobrim dijelom podsjeća na još jedan zaboravljeni horror serijal, Obscure.

Objavljen je i trailer igre.