in

Robin Hood: The Legend of Sherwood – princ lopova

Na današnji dan, prije tačno sedamnaest godina, dobili smo jednu od rijetkih igara na temu engleskog odmetnika Robina od Locksleyja.

Fascinantno je kako legenda o Robinu Hoodu i dan danas živi kroz filmsku industriju. Priču o engleskom odmetniku već su ispričala tri filma i nekoliko parodija na iste. U svijetu videoigara situacija nije ni približno ista. Sve igre o Robinu Hoodu izašle su prije zadnjeg desetljeća, a najnovija (Volume) uopće nije izravno vezana za tu tematiku već je samo inspirirana njome.

Jedna od zadnjih dobrih igara o Robinu Hoodu bila je The Legend of Sherwood iz 2002. godine, koja je izašla baš na današnji dan, ekskluzivno za PC platformu. Bila je to taktička igra u režiji njemačkog tima Spellbound, zaslužnog za kultni Desperados. Iako je Robin Hood bio orijentiran stealthu baš kao i Desepradosi, u njemu ste mogli poživjeti i kada vas neprijatelji okruže. Mačevanje se u ovoj igri izvodilo imitiranjem zamaha pomoću miša.

Kontroliralo se ovdje partiju u kojoj su se nalazili različiti likovi poput malog Johna, fratra Tucka, Willa Scarletta i djeve Marion. Svaki je lik imao specifične vještine te se kombiniranjem istih moralo eliminirati brojčano nadmoćne protivnike. Osim glavnih misija, igra je imala i sporedne zadatke pljačkanja konvoja u šumama, sve kako bi se unaprijedili uvjeti u kampu, a samim time otključali i dodatni likovi koje se slalo na misije.

Unatoč dobrim ocjenama, igra nikada nije doživjela ekspanziju niti je zaživjela izvan PC platforme. Danas se može nabaviti i zaigrati na Steamu i GOG-u.  (hcl.hr)