in

Najavljeno veliko iznenađenje vezano za Mortal Kombat 11

Iako se smatra najboljom fighting igrom u 2019., Mortal Kombat 11 neće dobiti još puno sadržaja do kraja godine.

Sindel će biti četvrti DLC lik koji će biti izdan do kraja godine, a Spawn i Joker na red dolaze naredne godine. Dosta je to vremena, ali online sadržaji u igri i razni zadaci zadržavaju svakako dio fanova da još pokreću igru.

Međutim, za jedan ambiciozan projekt kao što je ovaj, mnogi su počeli raspravljati o novim sadržajima, prvenstveno Kombat packu 2 koji bi trebao krenuti sredinom iduće godine. Ako se, ipak, uzmu u obzir najnovije izjave Eda Boona, mogli bi očekivati i još neke, veće stvari, vezane za igru.

Tokom Brazil Game Showa koji se održava ove sedmice, Ed Boon je najavio veliko iznenađenje za 2020. godinu i Mortal Kombat 11. Prema izvještajima, čini se da je mislio na iznenađenje izvan samog planiranog dodatnog sadržaja u formi novih likova, ali nije puno više rekao o tome.

– Znate, priča Mortal Kombata, manje – više je smatramo gotovom. Ali, sigurno nismo gotovi sa Mortal Kombatom. Još će puno likova doći u igru, a pripremamo i veliko iznenađenje iduće godine za Mortal Kombat – rekao je Ed Boon i obavio detalje velom tajne.

Na šta Boon misli, može se samo nagađati. Hoće li fanovi napokon dobiti remaster Shaolin Monksa, kao DLC sadržaj ili zasebnu igru, kreator likova, ili nešto sasvim drugo?

Mortal Kombat 11 dostupan je za Nintendo Switch, Xbox One, PlayStation 4 i PC.