Agencije
in

Celeste će sutra dobiti posljednji i najteži Farewell DLC

Celeste je jedna od najboljih platformerskih igara svih vremena, prema mišljenjima mnogih. Vizuale igre vrlo su varljive jer daju naslutiti kako se radi o vrlo skromnoj igri.  Ali, iza njih se krije igra koja je nemilosrdno teška, uvijek zabavna, a donosi i vrlo emotivnu priču.

Za sve one koji se ne mogu zasititi zaraznog gameplaya, Celeste već ima nekoliko komada DLC sadržaja, a uskoro stiže i, najvjerovatnije, posljednji.

Chapter 9: Farewell bi, kada izađe sutra, odnosno 9. septembra, trebao tako zaključiti priču čitave igre. To planira napraviti kroz čak 100 novih, izuzetno teških levela, popraćenih s više od 40 minuta nove muzike. DLC će donijeti i neke nove mehanike i predmete koji bi trebali začiniti gameplay.

Studio zaslužan za igru Matt Makes Games se gasi, a njegov osnivač s kolegama osniva potpuno novi. Kao razlog navodi samo ime studija jer zapravo na igrama već odavno ne radi potpuno sam. Naravno, novi studio pomoći će im kod konsolidacije sredstava i omogućiti rad na nekim novim, uzbuljivim igrama.