Agencije
in

Žanr Death Stranding igre zbunio fanove

Nedavno su ljubitelji igrica saznali šta se radi u Death Strandingu. Ali je ostalo nerazjašnjeno kojem žanru uopće ta igra pripada,

Ima pucanja, ali, kako se kaže, nije pucačina. Ima i  skrivanja, ali nije stealth igra. Ima i hodanja, a nije simulator hodanja. A nije ni igra preživljavanja. Može se igrati iz prvoga lica, ali nije igra iz prvoga lica.

Kako kaže tvorac igre, Hideo Kojima, to je “Action Game, Strand Game (Social Strand System)” ili AG, SG (SSS). Naravno, kad je to pokušao objasniti, na Twitteru su ga fanovi mahom ismijali. Kojima je potom objasnio kako kao kreator voli imenovati žanr svojih igara prije nego ih ostali strpaju u neku postojeću kategoriju. Naprimjer, Metal Gear serijal nazvao je taktičko špijunskom akcijom, no to nije bilo prihvaćeno kao standardni žanr nego se te igre smatralo stealth naslovima.

Social strand sistem mogao bi označavati međusobnu povezanost igrača u Death Strandingu, ali o tome se za sada zna jako malo.

Ono što jeste potvrđeno je kako će igrači moći urinirati kako bi ostvarili neki bonus, ali ovo ne može biti jedini primjer specifičnosti SSS žanra.