in

Sony podijelio nekoliko informacija o PlayStationu 5

Dobar dio informacija o sljedećoj PlayStation konzoli već nam je poznat, iako još nismo vidjeli ni uređaj, a ni igre za isti. Predsjednik PlayStation ogranka, Jim Ryan, za portal CNET otkrio je kako su se za rano objavljivanje prvih informacija odlučili kako bi fanove PlayStationa zaštitili od lažnih vijesti. S tim na umu raščistio je još nekoliko stvari o budućoj konzoli.

Kako smo već i znali, konzola će koristiti SSD, a sada je razjašnjeno da će isti dolaziti s konzolom u svakom izdanju. Dakle, neće biti jeftinijeg modela bez SSD-a niti će SSD biti ekskluzivan za neki skuplji model.

Potvrđeno je također da će prijelaz s PlayStationa 4 biti prilično jednostavan. Osim što će se na PS5 konzoli moći igrati sve igre s PlayStationa 4, ondje ćete moći zadržati i svoju listu prijatelja te sve druge podatke s PSN računa. Korisnički će se računi moći koristiti istovremeno i na PS4 i na PS5 konzoli, što znači da ne morate birati jedno ili drugo.

Treća nova informacija koju je Ryan otkrio za CNET jest da će sljedeći PlayStation imati podršku za TV uređaje/monitore s frekvencijom osvježavanja slike od 120Hz. U teoriji ovo znači da bi se igre na novom PlayStationu mogle vrtjeti i na 120 sličica po sekundi. Praksa će vjerovatno biti drugačija – još uvijek nismo sigurni ni hoće li 60 fps-a biti standard, no eto – u teoriji će konzola imati podršku za 120Hz. To bi prvenstveno moglo razveseliti PC igrače koji imaju odgovarajući monitor, a ne srame se igrati nešto i na konzoli. (hcl.hr)